Praktische zaken

VeiligheidBereikbaarheidFietsparkeerplaats – ParkerenGlutenvrije pietenGebarentaal piet  – AVG – Bewoners/winkeliers

Veiligheid

In samenwerking met de Gemeente Zwolle en hulpdiensten, is een veiligheidsplan opgesteld om het sinterklaasfeest zo veilig mogelijk te laten verlopen. Met name vanwege de vele jonge kinderen tijdens de intocht, vragen wij uw aandacht voor de volgende veiligheidsregels:

  • Niet dringen langs kades en bruggen
  • Niet zitten op brugleuningen en op de kaderanden.
  • Bent u uw kind kwijt of kind gevonden? Meldt u dan zo spoedig mogelijk bij de organisatie, hulpdiensten of politie.
  • Er geldt een sta verbod op bruggedeeltes binnen de slagbomen en binnen de afzettingen
  • Aanwijzingen van toezichthouders en politie dienen strikt opgevolgd te worden
  • Kom niet tussen de toezichthoudende vaartuigen en de boot van Sinterklaas
  • Kleine en grote kinderen mogen niet op de dranghekken staan
  • Bij drukte: let op het dringen van achteren
  • De Rodetorenbrug (loopbrug) is van 13.30 uur tot 15.00 uur afgesloten. De brug is alleen toegankelijk voor personen die van de organisatie toestemming hebben gekregen. Voor toegang tot de binnenstad kan gebruik worden gemaakt van de Kamperpoortenbrug en de Vispoortbrug.

Het bezoeken van de Sinterklaasintocht gebeurt op eigen risico; Stichting Evenementen Zwolle, het ZwolleFonds, de Gemeente Zwolle en alle overige meewerkende partijen zijn niet aansprakelijk voor enige vorm van schade en/of diefstal voor, tijdens of na dit evenement. 

Bereikbaarheid

De intocht van Sinterklaas heeft gevolgen voor het verkeer en de bereikbaarheid van de binnenstad. We zullen dit tot een minimum proberen te beperken. Een kwartier voordat de stoet langskomt, worden de hekken ook voor voetgangers gesloten. Volg de aanwijzingen van toezichthouders en politie op. Voor de volledige route van de parade klik hier. Op de vaarroute zijn de bruggen tijdelijk afgesloten.

Fiets parkeerplaats

Bij het Rodetorenlein zal een speciale fietsparkeerplaats gecreëerd worden; kom dan ook op de fiets naar de stad, stal de fiets(en) lekker makkelijk en centraal op het Rodetorenplein en help zo ook nog eens mee om de intocht veilig en geordend te laten verlopen.

Auto parkeren

In en vlakbij de Zwolse binnenstad kan er op veel plekken geparkeerd worden. Voor meer informatie over locaties en tarieven, parkeren voor gehandicapten, bel parkeren, kenteken parkeren en parkeervoorschriften: ga naar de site van de gemeente Zwolle.

Glutenvrije pieten

Dit jaar zijn er ook weer glutenvrije pieten aanwezig bij de intocht. Deze pieten zijn te herkennen aan het logo hiernaast dat op hun kleding aanwezig is. Om de pieten een handje te helpen de kinderen met een glutenallergie te herkennen draagt uw kind dit logo ook op de kleding. De glutenvrije pieten delen nootjes en snoepjes uit.

Gebarentaal Piet

Dit jaar zal Gebarentaal Piet als tolk voor het eerst aanwezig zijn op de podia (Rodetorenplein en in Het Academiehuis De Grote Kerk), zodat kinderen en volwassenen met een hoorstoornis het programma, ondersteund door Gebarentaal Piet, goed kunnen volgen.

AVG

Stichting Evenementen Zwolle gaat zorgvuldig met persoonsgegevens om. Op de website staan foto’s van de intocht van voorgaande jaren in Zwolle. Deze foto’s dienen als sfeerbeelden. Het is voor de organisatie niet mogelijk om iedereen die op de foto’s staat toestemming te vragen of plaatsing akkoord is. Herkent u zichzelf of uw kind op een foto en bent u het niet eens met het gebruik van deze foto, maak dit dan kenbaar bij de organisatie door het sturen van een mail.

Bewoners en winkeliers binnenstad

Wij proberen de tijdelijke hinder waar mogelijk te beperken en afsluitingen zo kort mogelijk te houden. Vind de bief voor bewoners en winkeliers met alle relevante informatie hier